[older messages]
20/10/19 10:38 PM
Bintang: Nak cerita. Dulu aku rasa kelemahan aku adalah bercakap dgn org 😂
20/10/19 10:38 PM
Bintang: Tp skrg rasa macam benda tu dh jd kelebihan aku pula 😅
20/10/19 10:38 PM
Bintang: Tk lah. Sbb aku dok perhati org sekeliling aku. Ada lg rupanya yg macam tk bercakap sgt dgn org
20/10/19 10:39 PM
Bintang: Kiranya aku yg skrg ni kira okay lah 🤣 friendly jg lah kdg bercerita dgn org 🤣
20/10/19 10:40 PM
Bintang: Tp masalahnya, kdg aku rasa mcm aku ni jenis non stop bercakap. Dh macam bertih jagung 🤣
20/10/19 10:41 PM
Bintang: Tp kdg rasa macam aku seorg yg pendiam 😅 kalau dtg segan aku, mmg aku diam jelah 😅
20/10/19 10:43 PM
Bintang: Jd, yg buat saya stress skrg 😂 perasaan segan tu lah haa. Dia pandai dtg tetiba
20/10/19 10:43 PM
Bintang: Mungkin aku dh tk betul agaknya 🤣 segan tk bertempat. Tetiba je boleh segan 🤣
20/10/19 10:44 PM
Bintang: Aha. Dia camni lah. Kalau seseorg yg mulakan life dia menjadi seorg yg pendiam, tetiba berubah jd talkative, perasaan segan tu payah sikit nak dibuang
20/10/19 10:45 PM
Bintang: Wakakakakakaka memandai 🤣 *tp aku rasa ada jg kot sikit camtu 🙊
20/10/19 10:46 PM
Bintang: Aku talkative ni pun pilih org jg 😅 kalau org tu jenis bercakap byk, tk boleh jg. Sbb aku akan jd terdiam 😅
20/10/19 10:47 PM
Bintang: Aku rasa mcm kami tk sama level 🤣 personaliti org tu 'terlalu kuat'. Entah lah apa 😂 payah aku nak bercakap dgn org camni 😅
20/10/19 10:48 PM
Bintang: Yg jenis sedang² je bercakap, saya suka 🤣 ada waktu dia jenis byk cakap, ada waktu dia diam² je. Bercakap bila perlu. Gittew 🤣
20/10/19 10:48 PM
Bintang: Mungkin sbb saya pun jenis camni? Ada waktu saya byk bercakap, ada waktu saya diam² je
20/10/19 10:48 PM
Bintang: Eh? Tetiba guna saya. Acah sopan pula 🤣 ngek
20/10/19 10:50 PM
Bintang: Kalau dgn org yg pendiam pun payah sikit aku nak bercakap. Sbb dah dia segan, tk bercakap. Aku pun jd bertambah² segan lah dgn org camni 🤣
20/10/19 10:50 PM
Bintang: Kang aku buat lawak ting tong, dia krik² kan aku je. Baik aku pun ikut diam² je. Bhahahahaha
20/10/19 10:51 PM
Bintang: Tp best jg lah try bercakap dgn org yg pendiam ni. Sbb bila kau yg mulakan langkah 🙊 & dia mula rancak bercerita, tetiba kau jd excited pula
20/10/19 10:52 PM
Bintang: Excited sbb kau mampu buat org tu jd byk bercakap pula 😂
20/10/19 10:53 PM
Bintang: Lagipun kan org yg pendiam ni jarang ada tempat bercerita. So bila dia start potpetpotpet tu dkt kau, kau patutnya berasa bangga
20/10/19 10:54 PM
Bintang: Eh? Cerita pengalaman diri sendiri ke apa ni? 🤣🤣 Lulz
20/10/19 10:55 PM
Bintang: Uhuk uhuk. Okay cerita lain 🙊
20/10/19 10:57 PM
Bintang: Ada sekali ni, someone ni cakap aku bagus. Dia maksudkan bila aku buat presentation, suara aku kuat
20/10/19 10:57 PM
Bintang: Aha suara kuat. Pdhl jantung dh dupdapdupdap, tgn dh sejuk gila, siap gigil² lg. Bhahahahahaha 🤣🤣
20/10/19 10:58 PM
Bintang: Dia cakap kalau dia presentation, suara dia jd kecil je. Kdg mcm tk dgr pun apa dia explain kt depan
20/10/19 10:59 PM
Bintang: Haa lepas tu aku pun baru perasan. Aku kalau tgh nervous, suara aku pun jd kuat 😂
20/10/19 10:59 PM
Bintang: Sbb kalau aku bercakap guna suara rendah je, aku boleh dgr jantung aku berdegup kencang 😂
20/10/19 11:00 PM
Bintang: Lepas tu waktu bercakap tu pun mcm dgr getaran pada suara 😅 nanti tambah lah aku nervous kan?
20/10/19 11:01 PM
Bintang: Disebabkan itu, aku kuatkanlah suara aku. Walaupun tgh nervous nak mampus 🤣
20/10/19 11:01 PM
Bintang: Bila dh bebel lama² kt depan tu, kita secara tk sedar mcm dh selesa je bercakap kt situ. Tetiba melalut cerita pasal benda lain 😂 hahahaha jkjk
20/10/19 11:02 PM
Bintang: Ada jg sekali ni, aku ada presentation. Takut tu mmg takut lah
20/10/19 11:03 PM
Bintang: Bila dh habis present, org yg jd penonton aku tu cakap aku hyper 😅😅
20/10/19 11:04 PM
Bintang: Dia nampak je aku mcm hyper, suara lantang etc. Pdhl diri aku tu yg sebaliknya sebenarnya 😂
20/10/19 11:05 PM
Bintang: Aha. Tp start situ kan. Maksud saya bila org² selalu cakap suara saya kuat waktu present. Saya jenis hyper. Saya okay je bila bercakap depan org etc
20/10/19 11:06 PM
Bintang: Start situ macam saya dok fikir² lah. Bila masa pula diri aku ni berubah jd camni? 🤣 Aku tk perasan pula
20/10/19 11:07 PM
Bintang: And start situ jg saya rasa saya patut kekalkan je diri saya yg skrg 😂
20/10/19 11:08 PM
Bintang: Walaubagaimanapun 🤣 nak kekalkan diri saya yg jenis selalu bercakap ni agak payah ye 😅
20/10/19 11:09 PM
Bintang: Memang akan muncul perasaan segan tu tetiba 😅 yg menyebabkan saya menjadi pendiam kembali 😂
20/10/19 11:14 PM
Bintang: Baru perasan. Pnjg pula membebel kt sini 😆
20/10/19 11:15 PM
Bintang: Okay, saya diam. Kroh kroh 😴