[older messages]
13 Feb 18, 12:23 PM
azleen: Rumah apartment unit bawah untuk dijual. 4 bilik 2 bilik air di kawasan Pinggiran Batu Caves,email azleensyarina@gmail.com
21 Feb 18, 09:32 AM
shareeza: Hi, im looking for a tenant for my i-Soho condo , at i-city shah alam. Rm1400 per month. Fully furnished and at floor 4.. 1 bedroom. 1 store room. 1 bathroom.
7 Mar 18, 09:11 PM
ash: hye.nak tnye ..i baru bli rumah 2nd hand last year Oct ..skrg i nak jual balik kat org boleh ke ?
3 Apr 18, 04:48 PM
wandi: salam saya nak jual rumah saya di taman seri alam saujana utama sg buloh..
9 Apr 18, 06:12 PM
ridhuan: saya nak tanya apakah cara yang saya perlu buat utk jual rumah saya, bagaimanakah cara2nya ade document2 yang perlu di buat.
12 Apr 18, 03:01 PM
AZRI: aslkum tuan, saya nak tanya berapa lamakah urusan pejabat tanah untuk meluluskan pindah milik dari non bumi lot kepada bumi lot.. peguam kata mengambil masa 3-4 bulan atau lebih dari itu. betul ke?
12 Apr 18, 03:03 PM
AZRI: sebab peguam kata melibatkan menteri besar. betul ke? saya dah buat urusan dgn peguam tersebut dari awal bulan 1 tahun lepas. baru tahun ni suk dah luluskan. skrg tinggal urusan pejabat tanah.
9 May 18, 07:44 AM
king: :cool:
22 May 18, 08:56 AM
Kohilah: Hi En Sahar, saya beli satu rumah pada 2014. RM465000, dh empat thn byr loan private. Bolehke saya jual rumah itu?
22 Jun 18, 11:29 AM
admin: Kohilah.. tak ada masalah tuan. boleh je jual
13 Jul 18, 07:06 PM
isa: Boleh tuan uruskan jualan rumah jenis LRMD, lot tepi, luas 2620 kp di Seksyen 19, Shah Alam?
19 Jul 18, 01:12 PM
mel: boleh share artikel 2 jenis consent ni tuan :-)
22 Jul 18, 10:27 AM
MUS: saya ada rumah loan kerajaan dan masih ada baki lagi..saya nak jual rumah tu pada adik saya (askar) dan dia nak guna loan kerajaan juga,boleh tuan bagi pencerahan.tq
10 Aug 18, 12:04 PM
hehe: cerah
7 Sep 18, 12:46 AM
razif: boleh tak menjual setengah bahagian dimana geran punyai 2 nama
7 Sep 18, 12:48 AM
razif: adakah sesiapa yang berminat dengan tawaran sedemikian?
7 Sep 18, 12:52 AM
razif: kini perbalahan timbul pasal tanah dua pemilik. selepas kami tiada nanti geran akan punyai 6 pemilik. pasti lagi rumit. bolehkah minta pihak mahkamah supaya kedua pemilik untuk menjualnya??
7 Sep 18, 12:53 AM
razif: terima kasih
24 Sep 18, 02:44 PM
fiz: assalam...saya ingin pencerahan dan bertanya..jika owner rumah buat pinjaman kerajaan utk beli rumah dan sekarang tuan rumah menjual rumah tersebut. Jika pembeli baru ingin membeli rumah tersebut, ber
24 Sep 18, 02:45 PM
fiz: assalam...berapa lama proses jualbeli/pertukaran nama jika owner rumah buat pinjaman kerajaan?